Activitats anteriors

 

Dv 21 a les 19H Acte de suport a en Valtonyc

Acte de suport a en Valtonyc, condemnat per l'Audiència Nacional a 3 anys i 6 mesos de presó per les lletres de les seves cançons.

+ info

Dium. 16 a les 19H Variacions per a una porta i un sospir

Audició espaialitzada a 9 Altaveus per a Carlos Gomez de la peça "Variacions per a una porta i un sospir" de Pierre Henry.

+ info

SOTTO VOCE

Una lectura de poesia sonora d'Alfredo Costa. Dissabte 30 de juliol, a les 19h

+ info

TALLER GYOTAKU: CAPTURAR L'ÀNIMA DELS PEIXOS

ACTIVITAT ADREÇADA A LES ESCOLES A PARTIR DE L’EXPOSICIÓ

Gener - Març de 2015

Veure la fitxa de l'exposició:

EXPOSICIÓ GYOTAKU: CAPTURAR L'ÀNIMA DELS PEIXOS

Visitarem l’exposició on coneixerem els principals peixos de la Mediterrània: nom, hàbitat,anatomia i la visió artística de les taques que mostren les estampes. Taller en què ens aproparem a la tècnica japonesa del gyotaku, farem una impressió sobre paper japonès i recollirem l’ànima de diferents textures amb motlles, espines (i, per què no, de peixos, si s’escau).

Els grups podran ser d’un màxim de 25 persones o d’un grup classe. Es compta amb un mestre o una mestra de suport.

Preu 90€ per taller (material inclòs). Contacteu directament amb la tallerista (Mireia Córdoba, al tel. 676 792 535, o bé al correu: mireiacordoba@gmail.com)

Durada 50 min. Si és necessari, la durada del taller es podrà adaptar a les necessitats de cada grup.

+ info

Qui som? On anem?

El 28 d edesembre, a les 12, presentació de la programació pel 2015 i seguidament 'Qui som? On anem?' Una acció sonora de John Cage amb Núria de Calella i Jordi Folgado

+ info

El dia més CURT. La festa del curtmetratge. Diumenge 21 desembre a les 18h

El dia més CURT.

Dins del marc de la festa del curtmetratge eldiamescurt.cat, farem una projecció d'una selecció de curtmetratges a la sala del Museu de Pintura de Sant Pol de Mar.

Diumenge 21 desembre a les 18h

Consulteu els arxius adjunts per veure la programació i sinòpsi del 6 curtmetratges que es projectaran.

+ info

Taller de l'exposició "Tots els artistes catalans vius"

SEGUINT LA IDEA DE CREAR LLISTES D’ARTISTES PROPOSADA PER JORDI BOLDÚ, NOSALTRES CREAREM LA NOSTRA LLISTA MÉS PERSONAL PENSANT EN QUINS ARTISTES TENIM PROPERS, DE QUINS N’HEM SENTIT A PARLAR, QUINS ENS AGRADARIA CONÈIXER... I REFLEXIONAREM SOBRE QUI SÓN ELS ARTISTES.

SÓN ELS NENS ARTISTES? (AIXÍ COM MOLTS ARTISTES CERQUEN SER NENS) A TRAVÉS DEL COLLAGE I EL GUIX SOBRE CARTOLINES NEGRES DE SUPORT, TRIAREM LLETRES DE TIPOGRAFIES DIFERENTS, LES ENGANXAREM I CONFEGIREM NOMS PER DESPRÉS PODER-NE PARLAR.

VISITES CONCERTADES AL MUSEU DE SANT POL DE MAR.

Els grups podran ser d’un màxim de 25 persones o d’un grup classe. Es compta amb un mestre o una mestra de suport.

Preu 90€ per taller (material inclòs). Contacteu directament amb la tallerista (Mireia Córdoba, al tel. 676 792 535, o bé al correu: mireiacordoba@gmail.com)

Durada 50 min. Si és necessari, la durada del taller es podrà adaptar a les necessitats de cada grup.

+ info

Comparem Guinovart

Visita. A través de l'observació de dues obres del mateix artista del fons d'art del Museu de Sant Pol, una de molt primerenca i l’altra de més recent, aprendrem com es pot desenvolupar la pràctica artística.

Taller. Proposarem que els alumnes facin dos dibuixos o pintures d’una idea més figurativa a una de més abstracta.

 

+ info

L'autoretrat

Prendrem com a base d’observació retrats destacats de difents autors i estils, Josep Maria de Sucre, Pere Gastó, Ignasi Mundó…, obres que ens poden ajudar a entendre estats d’ànim i l’art com a mitjà d’expressió eficaç per la introspecció.

Taller. Tractarem de trobar, amb el mitjà tècnic que ens sigui més propici, la manera d'explicar què sentim quan ens mirem a un mirall... TALLERS DEL FONS PERMANENT laboratori de les arts sant pol de mar

+ info

Nocturns

Visita guiada i taller a partir de les obres del fons d’art del Museu de Sant Pol.


Visita. Partirem de l’observació de les obres realistes de pintors vinculats amb Sant Pol, com Nicolau Raurich, Miquel Campeny, Joaquim Pou, Benet Martorell i Perejaume. Compararem les pintures i buscarem el simbolisme en la representació del paisatge nocturn, per apropar-nos als misteris del cosmos i mirar d'entendre l’univers, amb una visió més artística o poètica que científica.


Taller. Adaptant-nos a les edats i al nivell dels nens, farem servir diferents tècniques de pintura per acostar-nos a la representació dels somnis.

 

+ info

Dins o fora del paisatge

Visita. Ens fixarem en l'obra paisatgística de diferents autors del nostre fons. (Ramon Casas, Emili Bosch Roger, Alfred Figueres…) i reflexionarem sobre la necessitat expressiva de cada autor i el seu moment, i imaginarem què passaria si nosaltres fóssim personatges de l’escena reprentada a la pintura.

Taller. Desenvoluparem l'activitat triant una de les obres de l'exposició com a punt de partida i assajarem de pintar com si continuéssim l'anècdota o la història de la pintura.

 

+ info

Un gos blau, un cel verd

Visita. De Miró a l’avi Vila, observant algunes obres que hi ha al museu, farem una lectura que ens apropi amb més matisos a l’expressió artística propera a la manera espontània en què s’expressen els nens, sense gaires formalismes, veient que en l’art, els objectes, els colors… no són sempre fixos i els podem canviar.


Taller. Expressarem una situació quotidiana canviant conceptes de color i forma.

 

+ info

 


Museu de Pintura de Sant Pol de Mar.
Horaris: dissabtes de 18 a 20 h, diumenges d’11 a 14 h.
Pl. de la Vila, 1. Sant Pol de Mar.
www.museusantpol.cat / info@museusantpol.cat
logo museu sant pol Logo Ajuntament Sant Pol de Mar

 

.