Ut pictura poesis

COMISSARI: Anna Maluquer

Del 12 de juny al 31 d'agost de 2014

Tria de pintura del fons del Museu combinades amb textos literaris, a càrrec d’Anna Maluquer.

 

Aquest vers d'Horaci situa al mateix nivell la creació pictòrica i la poètica. Ambdues són les formes primordials per evocar la realitat circumdant o el somni evanescent del pintor o del poeta i que poden plasmar-se des de la visceralitat o des de la metafísica, des del candor o des de l'horror i que obliguen a l'artista a avançar per un camí de goig i de dolor alhora.

UT PICTURA POESIS és una exposició a iniciativa dels Amics de les Arts que encarrega una mirada sobre el fons de pintura del Museu de Sant Pol a l'Anna Maluquer, per tal que, amb el seu bagatge de corresponsal poètica, en faci una tria maridant-la amb l'obra dels nostres poetes i escriptors.

L'exposició s'inicia amb la unió de "La porta del 36" de Josep Guinovart i el poema "No passareu" d'Apel·les Mestres, escrit durant la primera guerra mundial però que trascendí, sobretot, durant la guerra civil. A partir d'aquí, els maridatges es produiran algunes vegades de manera directa o en d'altres d'una manera més subtil i on serà l'espectador el que les relacioni.

 

Ut pictura poesis
Ut pictura poesis

 


Museu de Pintura de Sant Pol de Mar.
Horaris: dissabtes de 18 a 20 h, diumenges d’11 a 14 h.
Pl. de la Vila, 1. Sant Pol de Mar.
www.museusantpol.cat / info@museusantpol.cat
logo museu sant pol Logo Ajuntament Sant Pol de Mar

 

.