Exposició actual 15 de juny, 2024 — 22 de setembre, 2024

A càrrec de Mercis Rossetti i Anna Llopis. Una nova física per explicar la matèria


La matèria o matèria bariònica, com s'anomena en cosmologia, correspon només al 5% de l'univers. La resta s'acompanyen d'un adjectiu que no els fa justícia, la matèria i l'energia fosca.

En sabem poc de l'altre 27% de matèria de l'univers. Encara menys del 68% d'energia restant. Tot just comencem a comprendre que, tot i no poder veure la matèria fosca, si som capaços de percebre els seus efectes.

L'exposició s'estructura en dues parts. La primera part té com a objectiu destacar i valorar a les dones artistes que formen part del fons del Museu. Si bé és cert que aquest tipus d'exposicions plantegen el perill de ser un recurs fàcil basat en la segregació d'exposicions col·lectives d'artistes dones, no hem de passar per alt la capacitat de l'art de visibilitzar i trencar amb l'imaginari patriarcal dominant.

La segona part de l'exposició adopta un format instal·latiu i crític, denunciant les problemàtiques referides als espais físics que ocupen els artistes homes a les parets, fons, i col·leccions dels museus i principals centres d'art.A la mostra hi participen:
Tura Sanglas
Alba Sauleda
Mariona Armengol
Maria Girona
Concha Ibañez
Jo Milne
Dominica Sanchez
Josefa Tolrà
Francesca Llopis
Eulàlia Valldosera
Soledad Sevilla
Amor Estadella
Montserrat Sauleda
Maria Fiter
Cristina Pastó
Emilia Xargay
Teresa Villarubias
Carme Aiguadé
Gina Gimenez